Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/6/0/skerved.se/httpd.www/index.php:12) in /customers/a/6/0/skerved.se/httpd.www/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 skerved.se http://skerved.se Blogg, bilder och projekt av Vincent Skerved Fri, 13 Apr 2012 08:00:22 +0000 en hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.3.1 Fyra nya mullezoner i Sundsvall http://skerved.se/2012/04/12/fyra-nya-mullezoner-i-sundsvall/ http://skerved.se/2012/04/12/fyra-nya-mullezoner-i-sundsvall/#comments Thu, 12 Apr 2012 21:06:54 +0000 Vincent Skerved http://skerved.se/?p=128 Så här är det: Jag är helt novis på det här med turf-bloggande, men jag fick ett infall efter en liten tur idag. Hoppas det kan roa någon!

Idag skulle jag ta fyra nya zoner varav två ligger längs ett elljusspår. De två första gick fint om än sakta på grund av dålig kondis, men sedan började motgångarna! Det börjar med att jag får in en gren i bakhjulet så att kedjan hoppar innanför kugghjulen och fastnar mot ekrarna. Jag strular med det i några minuter, svär lite och blir väldigt oljig om händerna innan jag lyckas lirka ut kedjan. Jag hittar lite snö att “tvätta” händerna med, försöker torka av mig på lite torkat fjolårsgräs utan större framgång, jag svär inombords och torkar av det värsta på kläderna som tur var är svarta. :)

Väl uppe på cykeln är jag vid gott mod igen och fortsätter mot zonen “Felvägen“. Det går bra tills jag måste cykla genom ett vattenhål där det är delvis is, jag håller mig på cykeln, men får ena foten översköljd av vatten. Men men, jag fortsätter och lyckas åka genom en bäck utan att blöta ner mig mer. Snart är jag framme vid zonen, tar den och blickar mot nästa zon, “Utkanten“. Jag hittar en stig som kanske är farbar med mtb och lite bättre skills än dom jag besitter. Stigen är stenig och blockerad på flera ställen med vindfällda träd och jag får bokstavligen släpa cykeln över stock och sten. Nåja, lite måste man ju överdriva. :)

Efter en stund upptäcker jag att stigen inte går till min blivande zon som jag hade hoppats, men lite närmare kom jag ju! Det är nu jag blir skogsmulle på riktigt och börjar stega ut i skogen med solen i ryggen och huvudet högt! Huvudet var kanske lite för högt för vips så trampar jag inte med en fot utan med båda fötterna ner i ett riktigt sumphål. Jag hade sånna där luftiga nätskor som man inte knyter fast utan man bara kliver i. Det var inte de bästa skorna för denna typ av turf, ena skon fastnar i sumphålet och jag ser skon dränkas med jordblandat lervatten. Nåväl tänkte jag och tryckte ner foten i skon igen och fick upp den ur hålet. Vid den här tiden var SunYour framme och fångade mig på bild (till vänster).

Så mycket värre än så här var det faktiskt inte. Att själva zonen var placerad på en myr var ju bara uppfriskande och hade en renande effekt på mina sumpskor. Medan tiden tickade ner stod jag med vatten upp till fotknölarna, men det gjorde varken till eller från. :) Jag var trots allt nöjd med att ha tagit denna zon! Att sedan zonerna blev tagna av en annan turfare ett par timmar senare gjorde inte så mycket, jag var ju trots allt först! :D

På återseende i turfskogen! //Stonecape

]]>
http://skerved.se/2012/04/12/fyra-nya-mullezoner-i-sundsvall/feed/ 3
Get started with AVR32 and EVK1100! http://skerved.se/2009/11/11/get-started-withavr32-and-evk1100/ http://skerved.se/2009/11/11/get-started-withavr32-and-evk1100/#comments Wed, 11 Nov 2009 20:43:13 +0000 Vincent Skerved http://skerved.se/?p=55 So, this happens to be my first blog post in English. Why is this? Well it’s because I want this info to be accessible to as many as possible!
As I struggled to install and get started with the board EVK1100 from Atmel I tried to search the web for some straight forward guide. Well as you might have guessed I couldn’t find any. I have to admit tho, I didn’t try searching really hard, google has made me lazy! :) Well, as I got it up and running I figured I might just get something together myself. The guide is posted on this site under Electronics. Here is the direct link: http://skerved.se/electronics/how-to-get-started-with-avr32-and-evk1100/

I’m happy to receive any feedback, comments or critique about this little guide!
So, now I have to learn how to really make something useful out of this. I am how ever used to working with AVR 8-bit, but this is something else and it might take some time getting used to.
I might just make another guide with simple code examples as I make progress.
This is all for now, I hope you have some use for the guide. Enjoy!

]]>
http://skerved.se/2009/11/11/get-started-withavr32-and-evk1100/feed/ 3