Fyra nya mullezoner i Sundsvall

Posted in Turf

Så här är det: Jag är helt novis på det här med turf-bloggande, men jag fick ett infall efter en liten tur idag. Hoppas det kan roa någon!

Idag skulle jag ta fyra nya zoner varav två ligger längs ett elljusspår. De två första gick fint om än sakta på grund av dålig kondis, men sedan började motgångarna! Det börjar med att jag får in en gren i bakhjulet så att kedjan hoppar innanför kugghjulen och fastnar mot ekrarna. Jag strular med det i några minuter, svär lite och blir väldigt oljig om händerna innan jag lyckas lirka ut kedjan. Jag hittar lite snö att “tvätta” händerna med, försöker torka av mig på lite torkat fjolårsgräs utan större framgång, jag svär inombords och torkar av det värsta på kläderna som tur var är svarta. :)

Väl uppe på cykeln är jag vid gott mod igen och fortsätter mot zonen “Felvägen“. Det går bra tills jag måste cykla genom ett vattenhål där det är delvis is, jag håller mig på cykeln, men får ena foten översköljd av vatten. Men men, jag fortsätter och lyckas åka genom en bäck utan att blöta ner mig mer. Snart är jag framme vid zonen, tar den och blickar mot nästa zon, “Utkanten“. Jag hittar en stig som kanske är farbar med mtb och lite bättre skills än dom jag besitter. Stigen är stenig och blockerad på flera ställen med vindfällda träd och jag får bokstavligen släpa cykeln över stock och sten. Nåja, lite måste man ju överdriva. :)

Efter en stund upptäcker jag att stigen inte går till min blivande zon som jag hade hoppats, men lite närmare kom jag ju! Det är nu jag blir skogsmulle på riktigt och börjar stega ut i skogen med solen i ryggen och huvudet högt! Huvudet var kanske lite för högt för vips så trampar jag inte med en fot utan med båda fötterna ner i ett riktigt sumphål. Jag hade sånna där luftiga nätskor som man inte knyter fast utan man bara kliver i. Det var inte de bästa skorna för denna typ av turf, ena skon fastnar i sumphålet och jag ser skon dränkas med jordblandat lervatten. Nåväl tänkte jag och tryckte ner foten i skon igen och fick upp den ur hålet. Vid den här tiden var SunYour framme och fångade mig på bild (till vänster).

Så mycket värre än så här var det faktiskt inte. Att själva zonen var placerad på en myr var ju bara uppfriskande och hade en renande effekt på mina sumpskor. Medan tiden tickade ner stod jag med vatten upp till fotknölarna, men det gjorde varken till eller från. :) Jag var trots allt nöjd med att ha tagit denna zon! Att sedan zonerna blev tagna av en annan turfare ett par timmar senare gjorde inte så mycket, jag var ju trots allt först! :D

På återseende i turfskogen! //Stonecape

Posted by Vincent Skerved   @   12 April 2012
Tags : ,

3 Comments

Comments
Apr 13, 2012
00:28
#1 zontjuven :

Kul med bloggar om turf!
jag skall själv dela med mig om strapatser så småningom, just nu är det mest blaj… :-)

Apr 13, 2012
07:42
#2 sunyour :

Haha, kul läsning, precis som det ska vara :)
Nästa besök måste ju bli med gummistövlar och kameran
Nu har du satt standarden för mulleturf!!

Apr 13, 2012
11:33
#3 Chokladapa :

Kul att du också har startat en turf-blogg! Rolig läsning också! :)

Leave a Comment

Name

Email

Website

Previous Post
«
Next Post
Powered by Wordpress   |   Lunated designed by ZenVerse